5. velikonočna nedelja 7.5.2023, žegnanje v Ravnah na Blokah (Filip in Jakob)

Godovi: tor.: Izaija, prerok;sr.: Job, svetopisemski mož; pet.: Leopold Mandič, redovnik; sob.: Fatimska MB; ned.: 6. velikonočna – nedelja turizma. V petek, soboto in nedeljo so na koledarju tudi t.i. ledeni možje: mučenci Pankracij, Servacij  in Bonifacij in v ponedeljek še sv. Zofija po teh dnevih naj bi nastopilo toplejše in stanovitnejše vreme.

Vse fare:  V mesecu maju naj se otroci še naprej zbirajo pri šmarnicah, kjer so organizirane. Tudi pri vsaki delavniški sveti maši prebiramo šmarnično branje letos o naši božji služabnici Magdaleni Gornik – gorniški Lenčki in molimo litanije Matere Božje.

Zgodovinar Jože Možina nas bo obiskal v soboto v dvorani občine Bloke. Predavanje na temo slovenski razkol se začne ob 20. uri.  Prvotno je bilo mišljeno in v tiskanih oznanilih je objavljeno, da bo predavanje v petek. To se je spremenilo, ker je gost v petek zadržan. Vabljeni!

Fara: Jutri in v torek spet nadaljujemo z veroukom za vse skupine. (Zvečer ob 7 – ih bo ob godu sv. Florjana maša pri kateri bodo sodelovali gasilci iz obeh gasilskih društev. Dvajset minut pred mašo bomo imeli šmarnice)

V torek ob 17. uri bo pogreb za pokojnim Alojzijem Maroltom. Pokojni je živel in umrl v Ljubljani, otroštvo in mladost je preživel v Velikih Blokah. Od njega se lahko poslovite od 12. ure dalje v mrliški vežici.

Prav tako v torek pa bo ob 18. uri pri Fari maša za pokojno Martino Ponikvar.

Prihodnjo nedeljo bo pri Sv. Vidu slovesnost prvega svetega obhajila in bo maša tam ob 10. uri. Zato bo tukaj sveta maša že ob 8. uri zjutraj!

Vabljeni, da pridete k maši tudi kdaj med tednom, tudi če ni za vaše svojce. Še vedno namreč veljajo Jezusove besede: »Pridite k meni vsi, ki se trudite in ste obteženi in jaz vas bom poživil.« Želi nas poživiti s svojo besedo in sveto evharistijo. V četrtek po maši pa ste vedno vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Sicer pa vedno v svoje molitve vključujemo tudi vse župljane vseh treh župnij.

Čiščenje in krašenje: Velike Bloke 21-40.

Sv. Vid:  Smo v tednu pred prvim svetim obhajilom. Otroci se srečujete pri šmarnicah v soboto ob 15. uri bomo imeli vajo za slovesnost svetega obhajila. Prvo sveto obhajilo bo 11 otrok prejelo v nedeljo ob 10. uri. Torej nedeljska sveta maša bo izjemoma ob 10. uri.

Čiščenje in krašenje: starši prvoobhajancev

Sv. Trojica: Verouk bo normalno za vse razrede  po urniku.

Danes dopoldan smo v delavni akciji pospravili prostor ob cerkvi, nad zakristijo in nekaj pod župniščem. Hvala vsem, ki ste se odzvali in prišli. V prihodnosti bomo še uredili prostor pod župniščem, da bo pripravljen za spravilo drv.

Čiščenje in krašenje: Slugovo, Malni

Nova številka družine: Janko Cerkvenik predsednik gasilske zveze Slovenije , o vrednotah gasilstva in njihovem zavetniku sv. Florjanu. Med drugim pravi: »Vzgojo gradimo na: »Gasilec mora«. Nikjer v družbi to ne deluje, pri gasilcih pa mladi sprejmejo to igro.

Ravne: ofer za obnovo oltarjev. Obnova oltarjev poteka naprej. Nekaj že obnovljenih delov oltarja je sedaj shranjenih v župnišču pri Fari. Obnovitvena dela naj bi se po zagotovilih izvajalca dokončala nekako do začetka jeseni.