13. nedelja med letom, nedelja Slovencev po svetu, 2.7.2023, žegnanje  v Otavah in na Studencu na Blokah.

Godovi: pon.: Tomaž, apostol; tor.: Urh, škof; sr.: Ciril in Metod, apostola Slovanov, sl. praznik; čet.: Marija Goretti, muč.; Ned.: 14. ned. med letom, žegnanje pri sv. Urhu

Vse fare: Od ponedeljka do vključno srede me ne bo doma.

V petek bom po domovih obiskoval bolne in onemogle.

Za naslednji ponedeljek (10.7.) načrtujemo celodnevni izlet in romanje za ministrante vseh treh župnij. Odpravili se bomo na Svete Višarje. Prijave zbiram na svojo telefonsko številko do četrtek dopoldne. Na romanje bomo šli z osebnimi avtomobili, zato prosim, če je kdo pripravljen, da s svojim avtom pelje in se pridruži izletu. Sicer pa bomo najeli kombi.

Fara:

Čiščenje in krašenje: duhovska soseska

Sv. Vid:

Zaradi žegnanja pri Sv. Urhu naslednjo nedeljo bo naslednji teden nedeljska sveta maša že v soboto zvečer.

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Sv. Trojica:

V torek bo maševal duhovnik od drugod. Maša pa bo kot navadno ob 19. uri.

Naslednji teden bo žegnanje pri Svetem Urhu, zato bo nedeljska sveta maša v nedeljo ob 8. uri v tamkajšnji podružnici.

Čiščenje in krašenje: po potrebi, ker ne bo maše v župnijski cerkvi: Slugovo, Malni

Nova številka družine: Še vedno novomašna, ker je bila prejšnji teden dvojna. V četrtek, na praznik Petra in Pavla je bil v ljubljanski stolnici posvečen en novomašnik za našo, Ljubljansko nadškofijo. Tokratni komentar v Družini je napisala Nadja Mehle, mati duhovnika Matevža. Med drugim pravi: »Postal je duhovnik. Danes nam njegov nasmejani obraz pove, da je na pravi poti.« Pravi tudi: »Če duhovnik naredi kaj slabega, se o njegovem padcu piše na dolgo in široko. Včasih je zelo priročna tema za nasprotnike Cerkve. Slaba luč pade na vse duhovnike in srce zaboli tudi njegove domače. Ko je kmalu po novi maši na bencinski črpalki v sina pljunil neki moški, ki ga sploh ni poznal, in ga ozmerjal s pedofilom, sem se počutila, kot da bi pljunil tudi meni v obraz. A to bolečino in druge stiske darujem za naše duhovnike.

Nekaj izvodov je še na voljo na mizici.