12. nedelja med letom, 25.6.2023, žegnanje na Studenem

Godovi: tor.: Ema Krška; čet.: Peter in Pavel, apostola, slovesni praznik; ned.: 13. ned. med letom, žegnanje na Studnecu na blokah in v Otavah.

Vse fare: Danes (jutri) popoldan bo zaobljubljeno romanje Vidovske župnije k Žalostni materi Božji pri Preserjah. Romarska maša z romarsko pridigo bo ob 16-ih. Vabljeni vsi!

Poljske maše v tem tednu: Otave: ponedeljek ob 9.00; Veliki Vrh: tor. ob 18.00; Sv. Jurij: tor. ob 20.00; Sv. Vid: sreda ob 9.00; Nova vas, Fara: čet. ob 8.00.

Fara:

Še vedno, letos zadnjič, k ministrantom vabim otroke od končanega drugega razreda naprej. Srečanje bo v torek ob 15.00. Dobimo se pred cerkvijo.

Prihodnjo nedeljo bo tudi žegnanjska sveta maša v cerkvi sv. Petra na Studencu. Sosesko prosim za pripravo cerkve in za pogostitev po maši. Maša v žup. cerkvi bo spet zvečer ob 7.00.

Kot lahko vidite, imamo sedaj očiščen oltar sv. Nadangela Mihaela. Hvala g. Tonetu Zakrajšku za koordinacijo pri postavitvi odra. Zahvaljujem se vsem, ki ste že darovali za čiščenje oltarjev v farni cerkvi in za obnovo duhovniških nagrobnikov in križa na pokopališču. Obenem za podporo prosim še vse ostale. Nekaj podatkov o oltarju: oltar je leta 1891 po načrtih Miroslava Tomca naredil kamnosek Alojzij Vodnik iz Šentvida nad Ljubljano. Oltar je visok 10,55 metra. Spodaj so tri reliefne podobe, ki prikazujejo Abrahamovo, Melkizedekovo in Noetovo daritev. Katere svetnike predstavljajo kipi? Peter in Pavel. V sredini je nadangel Mihael ob njem pa nadangela Gabrijel in Rafael. Vsi ti kipi so visoki 160 cm. Na vrhu ob sliki sv. Trojice pa imamo od leve proti desni: sv. Katarina, sv. Martin, sv. Izidor in sv. Notburga.

Čiščenje in krašenje: Volčje

Sv. Vid:

Maša ob 30. dnevu za pok. Janeza Zalarja bo v Otavah v soboto ob 9.00.

Prihodnjo nedeljo bo tudi žegnanjska sveta maša v Otavah. Prišel bo duhovnik od drugod. Sosesko prosim za pripravo cerkve in za pogostitev po maši.

Čiščenje in krašenje: Cajnarje (ne Otave)

Sv. Trojica: Ministrantsko srečanje za ministrante in ministrantske kandidate bo v soboto ob 18ih.

Čiščenje in krašenje: Polšeče, Zavrh.

Nova številka družine: Novomašna. V članku z naslovom Tudi kuhanje je molitev pišejo o Zdenki Dolšak, kuharici v ljubljanskem semenišču, ki je kuhala 22-im generacijam bogoslovcev. Torej tudi meni. Za kar sem ji hvaležen.