20. nedelja med letom, 20.8.2023, god sv. Bernarda, opata, žegnanje pri Sv. Roku v Ravniku v župniji Bloke

Godovi: tor.: Devica Marija Kraljica, sr. Roza iz Lime, dev.; čet.: Jernej, apostol; ned.: 21. med letom, žegnanje v cerkvah sv. Nikolaja –  ob 8-ih na Ulaki v žup. Sv. Trojica in ob 10-ih na Hudem Vrhu v župniji Bloke

Vse fare: Danes ima prva zakonska skupina Bloke piknik na Studenem.

Ta teden bo od ponedeljka do petka pri Fari v župniji Bloke potekal oratorij, ki letos poteka pod geslom: Stopi na pot! Da bi nam oratorij dobro uspel priporočam v molitev vse udeležence in oratorijske animatorje. Danes bodo animatorji imeli duhovno pripravo: sv. spoved in molitev pred Najsvetejšim. Dobimo se v župnijski cerkvi pri Fari ob 17.00. K molitvi ste lepo povabljeni tudi vso ostali. V petek bomo šli z oratorijem na Studenec na Blokah. Oratorij bomo v tamkajšnji cerkvi sv. Petra zaključili s sveto mašo, ki bo ob 14.30. K maši ste vabljeni vsi, posebej tudi starši otrok. Ker bo v času oratorija v okolici župnišča veliko otrok, voznike avtomobilov in drugih strojev pozivam k večji previdnosti.

Prejšnjo nedeljo je bila izredna nabirka Karitas namenjena pomoči prizadetim v poplavah. Skupaj v vseh treh župnijah smo zbrali 5431 eur. Denar sem že oddal. Boglonaj za vsak vaš dar!

Fara: Danes bo v župnijski cerkvi maša ob 7-ih zvečer. Prihodnjo nedeljo bo nedeljska maša zaradi žegnanja prav tako ob 7-ih zvečer.

Maša ob 7. dnevu za Janezom Milavcem bo v četrtek ob 19-ih.

Maša ob 30. dnevu za pok. Alojzijem Mišičem pa bo v petek ob 19-ih.

Čiščenje in krašenje: Nova vas 1-20

Sv. Vid: (danes smo mašo darovali za Angelo Hiti, 18. obl.)

V petek tukaj ne bo sv. maše.

Čiščenje in krašenje: Osredek

Sv. Trojica: Pri maši v soboto zjutraj ob 8-ih se bomo spomnili tudi pok. Drage Zakrajšek, obl.

Čiščenje in krašenje: Polšeče, Zavrh

Nova številka družine: Prejšnja je bila praznična in zato dvojna. V prilogi pa je tokrat predstavljena B. sl., mistikinja Cvetana Priol.