21. nedelja med letom, 27.8.2023, žegnanje pri sv. Miklavžu na Hudem Vrhu in na Ulaki.

Godovi: pon.: Avguštin, spreobrnjenec, škof: tor.: mučeništvo Janeza Krstnika; pet.: Tilen, opat; ned.: 22. med letom, angelska, žegnanje na Volčjem.

Vse fare: Petek bo prvi v mesecu, zato bom na ta dan obiskoval bolne in ostarele na domu.

Srečanje ŽPS-jev bo v petek ob 19ih pri Sveti Trojici.

Od meseca septembra dalje v soboto zvečer ne bo več nedeljskih svetih maš. V soboto zvečer bodo torej samo delavniške sv. maše. V septembru bodo nedeljske maše pri Sv. Trojici in pri Sv. Vidu ob 8. uri zjutraj. Če bi v prihodnje želeli imeti kdaj mašo tudi ob 10. uri predlagajte meni ali članom ŽPS.

V nedeljo bomo ob začetku šolskega leta na koncu maše blagoslovili šolske torbe. Prav tako v nedeljo nas bodo obiskali prostovoljci Vincencijeve zveze dobrote. Od njih lahko za 10 eur kupite Vincencijev koledar, zbrana sredstva pa bodo namenjena za gradnjo doma za mlade v Predosljah pri Kranju, polovica zbranih sredstev pa bo šla za pomoč v poplavah.

Fara:

Prihodnjo nedeljo bo ob 10. uri žegnanjska sveta maša za sosesko Sv. Volbenka na Volčjem. Prosim za pripravo cerkve. Maša v župnijski cerkvi bo ob 19. uri.

Mašni nameni: pon.: vsi + iz družine Hren; čet.: Anica Avžlahar, 4. obl. in Julijana Žurga, obl. Ned.: Volčje ob 10ih za sosesko, ob 19ih pri Fari za farane in starši Kraševec, Metulje 4

Čiščenje in krašenje: Nova vas 21-40

Sv. Vid: Mašni nameni: Pet.: ob 18-ih!: Ivan Otoničar in + Lahovi, Nova vas, sob ob 8-ih.: za zdravje in v dober namen, ned. ob 8-ih: Jože Strle, obl.

Čiščenje in krašenje: Štrukljeva vas

Sv. Trojica: Mašni nameni: sob. ob 19-ih: Jožef Krajc; ned. ob 8-ih: Milka Pristov.

Čiščenje in krašenje: Slugovo, Malni

Nova številka družine: O cerkvenem ključarju Milanu Pečniku, ki mu je voda odnesla del domačije in večino domačih živali, z družino se je zatekel v uto na bližnji hrib, po dveh dneh pa jih je rešil helikopter.

V novi števili Ognjišča pa je na treh straneh objavljen intervju z Bločanko s. Vesno Hiti, misijonarko v Burundiju o vsem, kar je v zadnjih letih naredila z denarjem, ki ga dobi prek misijonskih dobrodelnih akcij. (V petek nas je obiskala na oratoriju.)

Nova tiskana oznanila bodo na voljo naslednjo nedeljo. Na spletni strani župnije Bloke pa bodo v petek.