25. nedelja med letom, 24.9.2023, Slomškova nedelja, peš romanje iz Osredka na Kurešček in tam ob 14. uri maša

Godovi: čet.: tor.: Kozma in Damjan., muč.; sr.: Vincencij, ustanovitelj lazaristov; pet.: nadangeli Mihael, Gabrijel in Rafael; ned. 26. med letom, rožnovenska, začetek tedna za življenje, v župniji Bloke – Farno žegnanje.

V soboto se bomo podali na romanje: obiskali bomo cistercijanski samostan v Stični, romarski Zaplaz, kjer bo sveta maša, nato bo kosilo, potem pa se bomo podali še na Sladko Goro. Odhod avtobusa bo iz parkirišča izpred Kaplanije (med Novo vasjo in Faro) bo ob 7.30 uri. Imamo še nekaj prostih mest, tako da se lahko, do zapolnitve še prijavite.

Prav tako v soboto pa ste zvečer ob 19.30 vabljeni v cerkev Sv. Trojice, kjer bo Cerkničanka Ljoba Jenče s sodelavcem izvedla koncert slovenskih srednjeveških ljudskih balad.

Fara: Pred župnijskim žegnanjem vas prosim za ureditev in čiščenje cerkve in okolice. S čiščenjem bomo začeli v četrtek ob 15. uri. Poleg skupine, ki je na vrsti pridite še iz Fare in Nove vasi, lahko tudi drugi.

V petek goduje naš farni zavetnik, sveti nadangel Mihael. Vabim vas, da na ta dan pridete k molitvi pred Najsvetejšim zakramentom, ki bo v čaščenje izpostavljeno eno uro pred sveto mašo, to je ob 18. uri. Molitev pred Najsvetejšim bomo zaključili z litanijami, zahvalno pesmijo, blagoslovom in s sveto mašo ob 19. uri.

V nedeljo bo pol ure pred sveto mašo prav tako izpostavljeno najsvetejše. Po deveti uri bo v spovednici spovednik, torej priložnost za sveto spoved.

Sv. Vid:

V ponedeljek je bila predvidena maša za Andreja Seljaka ob 7. dnevu. Zaradi bolezni bo maša prestavljena na nedoločen čas.

Čiščenje in krašenje: Štrukljeva vas

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Hiteno, Mramorovo

Nova številka družine: V članku z naslovom Demografska ledena doba, kaj pa zdaj? Pišejo o pomenu družine in vzgoje otrok za prihodnost Evrope, o čemer so govorili tudi na 5. demografskem vrhu v Budimpešti. Poročilo statističnega urada EU predvideva da bo do leta 2100 več ljudi starejših od 80 let kot mlajših od 20. Število Evropejcev pa naj bi se zmanjšalo za 31 milijonov. Velike korake k večji rodnosti je naredila Madžarska, ki je rodnost z 1,2 otroka na žensko v letu 2010 povišala na 1,6 predlani. A tudi to je še vedno daleč pod ravnjo, potrebno za demografsko stabilnost prebivalstva, ki je 2,1 otroka na žensko.