26. nedelja med letom, 1.10.2023, rožnovenska nedelja, župnijsko žegnanje na Blokah, začetek tedna za življenje

Godovi: pon.: angeli varuhi; sr. Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj, pet.: Bruno, ust. Kart.; sob: rožnovenska Mati Božja; ned.: 27. med letom, sklep tedna za življenje.

 Z Oktobrom vstopamo v mesec rožnega venca. Vabim vas, da v večjem številu pred mašami pridete k molitvi rožnega venca. Molitev rožnega venca je eno od najmočnejših orožij v duhovnem boju s silami zla, ki delujejo v nas in v svetu okrog nas. Če hočemo prispevati k miru na svetu, k slugi in razumevanju med nami, med zakonci, med družinskimi člani, to lahko naredimo z molitvijo rožnega venca. Molitev nas bo umirila, povezala z Bogom, prinesla notranjo tolažbo in vedrino, da bomo imeli moč za lepo, složno in veselo življenje.

Bolne in ostarele bom v času veroučnega leta obiskoval na četrtke pred prvim petkom.

Srečanje za ministrante naše cerkniške dekanije bo v soboto pri nas na Blokah Začnemo ob 9. uri. Najprej se bodo ministranti pomerili v kvizu o Magdaleni Gornik, potem pa še v nogometu.

Prihodnjo nedeljo bodo med svetimi mašami starejši in bolni lahko prejeli zakrament bolniškega maziljenja. Ta zakrament je v prvi vrsti namenjen za ozdravitev, saj beremo, kako je Jezus ozdravljal bolne in to naročil tudi apostolom. Zakrament temelji na besedi iz svetega pisma iz Jakobovega pisma: “Če je kdo med vami bolan, naj pokliče starešine Cerkve in naj molijo nad njim ter ga v Gospodovem imenu mazilijo z oljem. Molitev, porojena iz vere, bo bolnika rešila in Gospod ga bo okrepil; če je v grehih, mu bodo odpuščeni” (Jak 5,14-15). Prosim svojce, sosede, znance in prijatelje starejših ali težje bolnih, da jih o tem obvestite in jih povabite. Pol ure pred mašami bo tudi priložnost prejet sveto spoved.

Fara:

Hvala vsem, ki ste pomagali pri pripravi današnje slovesnosti. Hvala tudi vsem, ki ste v petek na god župnijskega zavetnika sv. Mihaela prišli v cerkev k sveti maši in k molitvi pred Jezusom v Najsvetejšem zakramentu. Po maši vas prosim, da se ustavite pred cerkvijo na druženju ob pecivu in pijači.

Čiščenje in krašenje: Velike Bloke od 41 naprej

Sv. Vid:

Čiščenje in krašenje: Sv. Vid

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Jeršanovo, Hribarjevo

Nova številka družine: O 6. pohodu za življenje, ki bo to soboto potekal v Ljubljani. Voditeljica pohoda Urša Cankar Soares pravi, da želimo z letošnjim pohodom sporočiti, da je življenje zakon, da je zakonsko zaščiteno in da bi to res morali upoštevati in spoštovati. Sicer pa smo vabljeni v soboto, da s svojo udeležbo podpremo ta prizadevanja. Več informacij dobite zadaj na plakatu.

Zadaj si vzemite nova mesečna oznanila.