32. nedelja med letom, 12.11.2023. Svetovni dan ubogih.

Godovi: pon.: Stanislav Kostka, red.;pet.: Elizabeta Ogrska, redovnica; sob.: posvetitev bazilike sv. Petra in Pavla, praznik, + (2017) Ciril Berglez, župnik pri Sv. Vidu; ned.: 33. nedelja med letom, začetek tedna zaporov.

Vse župnije:  Člani ŽPS in drugi pastoralni sodelavci (pevci, bralci, krasilci cerkve) ste vabljeni na škofijsko srečanje, ki bo v soboto, 18.11. v Škofovih zavodih v Šentvidu nad Ljubljano. Srečanje se začne ob 9. uri. Kdor se bi želel srečanja udeležiti, naj mi sporoči, ker se je potrebno prijaviti.

Sprejemam prijave za pripravo na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo: krst, obhajilo, birma. Prosil bi, da me zainteresirani v tem tednu pokličejo, da se dogovorimo, za dan in uro prvega srečanja. Povabljeni ste, da vi koga, za katerega veste, da bi rad prejel zakramente, spodbudite za pripravo na zakramente.

Fara: Sedaj po maši bo s svetim krstom v občestvo Cerkve sprejet Anže Lužnik iz Nove vasi.

Maša ob 7. dnevu za pok. Francetom Škrabcem iz Nove vasi bo v petek ob 18. uri.

Čiščenje in krašenje: duhovska soseska

Sv. Vid: V tem tednu bo maša pri sv. Vidu tudi v torek. Ob 17-ih bo maša za Danijelo Tekavec, 30.d. V sredo pa bo ob 17. ih pri Sv. Juriju maša za Rafaela Šivca, 1. obl.

Čiščenje in krašenje: Otave. (Hvala tudi mladini, ki so v soboto nabrali mah za jaslice)

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Bočkovo, Lepi Vrh

 Nova številka Družine:

Ljubljana bo med 28. decembrom in 1. januarjem gostila novoletno Taizejsko Evropsko srečanje mladih. V Družini je objavljen pogovor s koordinatorjem ESM Tilnom Čebuljem. Opisuje, kaj je namen teh srečanj, kako se je s temi srečanji začelo, kakšen pomeni ima to za Ljubljano in Slovenijo, kako poteka organizacija in še veliko drugega novoletnem srečanju, kjer se pričakuje več tisoč mladih udeležencev.