4. adventna nedelja, 24.12.2023 – danes je tudi prva obletnica smrti + župnika Braneta Zadnika. Spomnimo se ga v molitvi. Za njega bomo darovali mašo polnočnico pri Sv. Vidu.

Godovi: pon.: rojstvo našega Gospoda Jezusa Kristusa, slovesni in zapovedani praznik; tor.: sv. Štefan prvi mučenec; sr.: Janez Evangelist; čet.: nedolžni otroci; nedelja: sv. Družina, zvečer bo 2. sveti večer. Vsak dan je tudi Božična osmina. Zato ste v večjem številu vabljeni k svetim mašam.

Vse fare: Danes zvečer bo prvi sveti večer. Ob 18ih se bodo v župnijski cerkvi oglasili zvonovi, ki nas bodo vabili k blagoslovu domov. Vabim vas, da se doma zberete k molitvi in blagoslovite svoje domove. Isto potem ponovimo še na drugi in tretji sveti večer.

V torek bo praznik prvega mučenca Sv. Štefana in državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti – izobesimo zastave. Vabljeni k svetim mašam! Na ta dan bo tudi maša za domovino pri Sv. Trojici ob 8. uri zjutraj.

V torek popoldne pa ste lepo vabljeni v Novo vas v dvorano Bloški smučar. Predstava Cvetje v Jeseni se bo začela ob 17. uri.

V četrtek, na praznik Nedolžnih otrok, bo pri maši pri Fari blagoslov otrok. Zato so na ta dan k maši posebej vabljeni otroci skupaj s svojimi starši.

Kot veste bo od četrtka do ponedeljka v Ljubljani potekalo Evropsko novoletno srečanje mladih (46. po vrsti) Lahko se udeležimo glavnega dela programa, ki bo ob večerih potekal v dvorani Stožice. S tem namenom v okviru dekanije Cerknica organiziramo tudi avtobusni prevoz na prizorišče. Če bo dovolj prijav se bomo tja odpravili v petek. Zbrali se bomo v Novi vasi na parkirišču pri mrliški vežici. Odhod avtobusa bo ob 17. uri. Začetek molitvenega srečanja bo ob 19. uri in traja do 20.30. Prijave zbiram osebno ali na telefon do ponedeljka zvečer. Prijavite pa se čim prej! Toplo vabljeni mladi in mlajši odrasli! Vsekakor bo to izkušnja, ki nas bo obogatila in odprla še drugačen pogled na Cerkev.

Tudi na nedeljo Svete Družine bomo pri mašah posebej blagoslovili otroke.

Jasličarji iz Svetega Vida vas vabijo na ogled jaslic v cerkvi pri Sv. Vidu. Cerkev bo med prazniki odprta do 20. ure.

Fara:

Obisk treh kraljev, koledovanje načrtujemo na to soboto, to je 30. 12. Veroučence vabim k sodelovanju pri koledovanju. Zbrali se bomo v soboto ob 9. uri v župnišču. Vsi, ki ste pripravljeni spremljati skupine, se dobimo sedaj po maši v zakristiji, da se dogovorimo za izvedbo koledovanja. Kako točno bo s koledovanjem bomo še sporočili na tej strani!

V četrtek bo po maši molitev pred Najsvetejšim zakramentom. Molitev bo v kapeli. Vabljeni!

Čiščenje in krašenje: Topol

Sv. Vid: V soboto zjutraj bom tukaj maševal po svojem namenu.

V nedeljo bo mašni namen za Božji blagoslov.

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Sv. Trojica: O obisku kolednikov boste obveščeni naknadno!

Maša v soboto zvečer bo za Alojza in + Intihar iz Bočkovega

Čiščenje in krašenje: Ulaka in Sleme

Nova številka družine: Božična. Pogovor z Matejem Mohoričem kolesarjem, ki si tudi pred svetovno javnostjo upa pokazati svojo vero. Nekaj izvodov je na voljo zadaj na mizici.