11. nedelja med letom, 16.6.2024, žegnanje pri Svetem Vidu (letos mineva 160 let od ustanovitve župnije) in v Metuljah (Sv. Anton Padovanski)

11. nedelja med letom, 16.6.2024, žegnanje pri Svetem Vidu (letos mineva 160 let od ustanovitve župnije) in v Metuljah (Sv. Anton Padovanski)

1Godovi: pet.: Alojzij Gonzaga, red.;sob.: Tomaž More in Janez Fisher, muč.; ned.: 12. ned. med letom, ob 10. uri bo žegnanje v cerkvi sv. Janeza Krstnika na Studenem.

Vse fare:

Poljska maša pri Sv. Vidu bo jutri (v ponedeljek) ob 18. uri

Poljska maša za Veliki Vrh bo v petek ob 17. uri v župnijski cerkvi pri Fari.

Oratorijski dan, s športnimi igrami bo potekal pri Fari v soboto med 14. in 18. uro.

Zaobljubljeno romanje ž. Sv. Vid k Žalostni materi Božji v župniji Preserje pod Krimom bo prihodnji torek na dan državnosti. Sveta maša v čast Materi Božji bo ob 11.30. uri Vabljeni tudi župljani ž. Bloke in Sveta Trojica.

Izlet in romanje ministrantov iz treh župnij bo naslednji petek, 28. junija. Ministranti naj se čimprej prijavijo pri meni osebno ali na telefonu.

Fara: Zaradi žegnanja na Studenem bo tudi prihodnjo nedeljo maša pri Fari ob 8. uri zjutraj.

Čiščenje in krašenje: Nova vas 21-40

Sv. Vid: Tudi prihodnjo nedeljo bo sveta maša ob 10. uri.

Sedaj po maši ste vabljeni na druženje in pogostitev pred cerkvijo.

Čiščenje in krašenje: Osredek

Sv. Trojica: Pretekli četrtek, sva s ključarjem podmazala mehanizem zvonov, tako da bodo lahko zvonovi še naprej dobro opravljali svoje poslanstvo. Iz restavratorke delavnice pa naj bi se kmalu vrnil obnovljen desni oltar.

Čiščenje in krašenje: Ulaka, Sleme

Nova številka družine: Razni komentatorji pišejo o rezultatih volitev v evropski parlament in o izidih referendumov. Dr. Gabrijel Kavčič v kolumni komentira referendumski rezultat glede evtanazije. Med drugim zapiše: »Če smo iskreni, se zagovornikom pogube pravzaprav ne gre čuditi: ko v človeku ugasneta krščanske kreposti vere in upanja, so ideje o predčasnem končanju življenja pravzaprav razumljive. Ko ni več obzorja večnosti, ko ni več domovine v nebesih, ostane le še ta svet. V življenju brez krščanskega upanja je vsaka bolezen odveč, starost, ranljivost in bolezen pa sploh nimajo nobenega smisla. Temen in pomilovanja vreden je tak svet.

Zato predvsem prosimo Gospoda za milost vere in upanja, saj jih bomo v prihodnosti vedno bolj potrebovali. Ponosni smo lahko na to, da se je v času pred referendumom zbudila katoliška civilna družba in aktivno sodelovala pri zagovarjanju svetosti življenja.