12. nedelja med letom, 23.6.2024, ob 10-ih žegnanje na Studenem (ž. Bloke)

Godovi: pon.: rojstvo Janeza Krstnika, slov. praznik; čet.: Ema Krška, kneginja (1. slovenska svetnica); sob.: Peter in Pavel, apostola, slovesni praznik – ta dan bo pri mašah nabirka imenovana »Petrov novčič«; ned.: 13. ned. med letom, žegnanje na Studencu na Blokah in v Otavah.

Vse fare:

Poljska maša za Studeno bo v tamkajšnji cerkvi na praznik zavetnika sv. Janeza Krstnika, v ponedeljek ob 18. uri. Ostale poljske maše bodo po razporedu, ki je objavljen v oznanilih.

V torek, na dan državnosti bo zaobljubljeno romanje vidovske župnije k Žalostni materi Božji pri Preserjah. Začetek svete maše bo ob 11.30. uri. Vabljeni, da se pridružite. Tja se gre z lastnim prevozom.

V petek gremo z ministranti na nagradni izlet in romanje na sv. Višarje.

Mašniško posvečenje bo na praznik Petra in Pavla. V ljubljanski stolnici bo med mašo ob 9. uri v duhovnika posvečen diakon Matjaž Venta iz župnije Dob.

Fara:

Prihodnjo nedeljo bo tudi žegnanjska sveta maša v cerkvi sv. Petra na Studencu. Sosesko prosim za pripravo cerkve in za pogostitev po maši. Maša v žup. cerkvi bo zjutraj ob 8. uri. Maša bo za farane, drugi namen bo za Rafaela Ivančiča.

Čiščenje in krašenje: Nova vas 41-65

Sv. Vid:

Prihodnjo nedeljo bo ob 10. uri žegnanjska sveta maša v Otavah. Sosesko prosim za pripravo cerkve in za pogostitev po maši.

Čiščenje in krašenje: Osredek

Sv. Trojica: Ta teden bodo iz restavratorske delavnice pripeljali obnovljen stranski oltar srca Jezusovega. Obenem bo šel v delavnico drugi oltar.

Čiščenje in krašenje: Sv. Trojica

Nova številka družine: O novemu prejemniku odličja sv. Cirila in Metoda, ki ga podeljuje Slovenske škofovska konferenca za zvesto služenje Cerkvi. Letos je to odličje prejel Andrej Šušteršič, Logatčan, ki z bratom vodi podjetje Šušteršič, ki je specializirano za krovsko – kleparska dela na zahtevnih ostrešjih, kot so tudi cerkveni zvoniki. Slovenski duhovniki  so v petih desetletjih sodelovanja z Andrejem spoznali, da mojstru kot vernemu kristjanu ne gre le za poslovni odnos, pač pa opravlja svoje delo kot poslanstvo v službi cerkveni skupnosti in sakralni umetnosti.