11. nedelja med letom, 18.6.2023, žegnanje pri Svetem Vidu in v Metuljah

Godovi: sr.: Alojzij Gonzaga, red.; sob.: rojstvo Janeza Krstnika, sl. praz.; ned.: 12. ned. med letom, žegnanje na Studenem, dan državnosti.

Vse fare:

Razpored poljskih maš v tem tednu: Runarsko: ponedeljek ob 18.00; Sv. Duh: sreda ob 18.00; Ulaka: sreda ob 19.00; Ravnik: četrtek ob 9.00; Studenec: petek ob 9.00; Studeno: sobota ob 9.00

V nedeljo, 25. junija, bomo obhajali Dan državnosti ter obeležili 32. obletnico razglasitve samostojnosti Republike Slovenije.

V čast naše domovine Slovenije izobesimo slovenske zastave!

Zaradi kulturne prireditve ob prazniku dneva državnosti bodo maše v petek, 23. 6. prestavljene na zgodnejšo uro. Maša v Velikih Blokah bo ob 17.00 pri Sv. Vidu pa ob 18.00.

Ob 19.00 pa smo vabljeni na praznovanje dneva državnosti, ki bo v dvorani Bloški smučar v Novi vasi.

Zaobljubljeno romanje ž. Sv. Vid k Žalostni materi Božji v župniji Preserje pod Krimom bo v nedeljo. Ob 16. uri bo zaobljubljena sveta maša v čast Materi Božji. Vabljeni tudi župljani ž. Bloke in Sveta Trojica.

Fara: Srečanje za ministrante, predvsem za nove ministrantske kandidate bomo imeli v torek ob 15. uri. Srečanje bo tukaj v žup. cerkvi. Otroci ste vabljeni, da se pridružite ministrantom in na ta način služite Jezusu in župniji.

Prihodnje nedeljo bo ob 10.00 žegnanjska sveta maša na Studenem. V župnijski cerkvi bo maša ob 19.00.

Čiščenje in krašenje: Veliki Vrh

Sv. Vid:

Danes bomo ob dvanajsti uri s svetim krstom v občestvo Kristusove Cerkve sprejeli Erazma Modica iz Kremence in Nušo Nared iz Sv. Vida.

Srečanje za ministrante bomo imeli v soboto eno uro pred mašo, torej ob 18. uri.

Sedaj po maši ste vabljeni na pogostitev pred cerkvijo.

Čiščenje in krašenje: Otave

Sv. Trojica: Srečanje za ministrante, predvsem za nove ministrantske kandidate bomo imeli v torek ob 18. uri. Srečanje bo tukaj v žup. cerkvi. Otroci ste vabljeni, da se pridružite ministrantom in na ta način služite Jezusu in župniji.

Čiščenje in krašenje: Lovranovo, Zales, Rožanče

Nova številka družine: O sodobnih spreobrnjencih. Katoliške skupnosti z zahodnem svetu doživljajo upad, a vsaj ponekod je v porastu eno področje: krst odraslih. V Franciji, ki jo je sekularizem napadel že veliko pred nami se je število odraslih, ki želijo prejeti krst, to je katehumenov v zadnjih dvajsetih letih podvojilo, o povečanju poročajo tudi iz številnih škofij v ZDA. V članku predstavijo zgodbo nekaterih znanih osebnosti, ki so v zadnjem času vstopili v katoliško cerkev.