10. nedelja med letom, 11.6.2023, zunanja slovesnost praznika Svetega rešnjega Telesa in Krvi.

Vse fare:

Godovi: tor.: Anton Padovanski, c. učitelj; čet.: Vid, mučenec; pet.: Srce Jezusovo, slovesni praznik; sob.: Marijino brezmadežno srce; ned.: 11 med letom, župnijsko žegnanje v župnijski cerkvi  Sv. Vida in žegnanje v Metuljah.

Razpored poljskih maš v tem tednu: Sv. Trojica: pon. ob 8.30; Ravne na Blokah: pon. ob 20.00; Metulje: tor. ob 18.00; Volčje: sr. Ob 9.00; Sv. Urh: čet. ob 18.00. Pripravite vodo in sol. Vabim vas, k čim številnejši udeležbi poljskih maš.

Fara: Po končanih slovesnostih bomo v občestvo katoliške cerkve in v župnijsko občestvo s svetim krstom sprejeli deklico Elin Lavrič, zakonsko hči Žige in Simone iz Velikega Vrha 13. Letos je to šele 4 krst.

V nedeljo bo zaradi župnijskega žegnanja pri Sv. Vidu pri nas maša že ob 8.00! Zaradi godu sv. Vida maše v četrtek zvečer ne bo, ampak bo že zjutraj ob 7.30.

Žegnanjska maša v Metuljah: nedelja ob 10.00.

Čiščenje in krašenje: Ravne

Sv. Vid: V petek, ko bomo obhajali praznik Srca Jezusovega, bo sveta maša tukaj že ob 17. uri. Maša se bo darovala za Marjana Ponikvarja, 7.d.

Pred nami je god našega farnega zavetnika sv. Vida. V četrtek, na dan Sv. Vida bo maša ob 19.00. V nedeljo pa bo žegnanje, zato bo sveta maša ob 10. uri. Začeli bomo z molitvijo litanij Srca Jezusovega pred izpostavljenim Najsvetejšim zakramentom, na koncu sv. Maše bomo zapeli zahvalno pesem. Pokažimo svojo pripadnost župniji in Bogu in pridimo v čim večjem številu.

Po sveti maši ob 12. uri bo še sveti krst.

Čiščenje in krašenje: Otave

Sv. Trojica:

Poslovili smo se od Magdalene Seljak iz Lovranovega, ki je živela v Ljubljani. Maša ob 7.dnevu bo v petek ob 18.30 uri.

Čiščenje in krašenje: Jeršanovo, Hribarjevo

Nova številka družine: V članku z naslovom »Matere imajo pravico vedeti« pišejo o ukradenih otrocih. S to zadevo so se na seji parlamentarni seji za peticije, človekove pravice in enake možnosti seznanili 18. maja letos. V Jugoslaviji naj bi bilo kar 20.000 žrtev trgovine z dojenčki.