14. nedelja med letom, 9.7.2023, žegnanjska maša pri Sv. Urhu

Godovi: tor.: Benedikt, opat, zavetnik Evrope; sr.: Mohor in Fortunat, muč.; sob.: Bonaventura, škof in c. uč.; ned.: 15. nedelja med letom.

Vse fare: Jutri, v ponedeljek se z ministranti, ki so se prijavili za izlet in romanje odpravljamo na Svete Višarje, kjer bomo ob 10. uri imeli sveto mašo.  Vrnili se bomo v večernih urah.

Fara:

V ponedeljek bo sveta maša ob 20. uri.

Čiščenje in krašenje: Ravnik, Hudi Vrh

Sv. Vid:

Maša za pok. Marico Žnidaršič bo v petek ob 18. uri pri Sv. Juriju.

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Ulaka, Sleme

Nova številka družine: Pod člankom Evtanazija nezadržen plaz pišejo, kako se pri tem vprašanju hitro znajdemo na spolzkih tleh. O tem priča primer Kanade, ki je to možnost legalizirala leta 2016. V kratkem času je postala država z največ primeri »smrti z medicinsko pomočjo« (kot pravijo tovrstnemu ubijanju ljudi) in število raste vsako leto. Tudi varovalke kot so »razumna bližina smrti« in obvezna doba za premislek so hitro odstranili.  

Že tako se veliko starejših ljudi zaradi naše brezbrižnosti čuti odvečne in nezaželene, če pa odpremo vrata evtanaziji, bodo še bolj pod pritiskom. Naša naloga je, da si ljudje, ki so nam dali življenje in brez katerih ne bi bilo takšnega življenjskega standarda kot ga imamo, zaslužijo našo podporo, pozornost, bližino in predvsem spoštovanje, ne pa te sramote. Sicer pa te in podobne pobude in zakoni pričajo o popolni duhovni degradaciji naše zahodne civilizacije. Kjer ni Boga tam na koncu ostane samo praznina, nesmisel in smrt. Zato je na nas, da Bogu v svojem življenju damo mesto, ki mu pripada. Še vedno in vedno bolj velja stara modrost, ki pravi: »Če je Bog na prvem mestu, potem je vse na pravem mestu.«