15. nedelja med letom, 16.7.2023

Godovi: čet.: Marjeta Antiohijska, muč.sob.: Marija Magdalena, sp. žena, praznik; ned.: 16. nedelja med letom, Krištofova nedelja, svetovni dan starih staršev in ostarelih, žegnanje v Štrukljevi vasi.

Vse fare:

V sredo, 19. 7., na rojstni dan Božje služabnice Magdalene Gornik, bo na
Gori romarski shod: ob 15.45 bo molitvena ura, ob 17h sv. maša, ki jo bo
daroval nadškof Stanislav Zore. Vabljeni!

Oratorij – animatorji zbirajo prijavnice za oratorij. Rok za oddajo prijave je 6. avgust. Prijavnice se lahko oddajo v škatlo zadaj na mizi.

Prihodnjo nedelja bo Krištofova nedelja. Po maši bo blagoslov avtomobilov in drugih prevoznih sredstev. Povabljeni boste, da posebej v pripravljeno skrinjico (ali pehar) darujete denarni dar v zahvalo za srečno prevožene kilometre, za nakup vozil za naše misijonarje.

V soboto, 29. 7. nas bo ponovno obiskal svetovno znani basbaritonist slovenskega rodu iz Argentine. Luku Debevcu Mayerju bomo lahko prisluhnili zunaj pri cerkvi Sv. Urha pri Zavrhu. Pevski nastop se bo začel ob 20. uri. Vabljeni, da si rezervirate čas v soboto, 29. 7. ob 20ih. Kratek pogovor z njim je objavljen v novi številki Družine.

Fara: Oklic!

Čiščenje in krašenje: Glina

Sv. Vid:

Prihodnjo nedeljo bo ob 8. uri dopoldan maša v Štrukljevi vasi pri Svetem Jakobu, kjer bo tudi žegnanje. Vabljeni ste, da vsi pridete v Štrukljevo vas, ker v  župnijski cerkvi ne bo maše. Po maši bo blagoslov avtomobilov in drugih vozil.

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Sv. Trojica: 

Zaradi žegnanja pri Svetem Jakobu v Štrukljevi vasi, bo naslednji teden nedeljska maša že v soboto zvečer.

Čiščenje in krašenje: Andrejčje, Gradiško, Štorovo

Nova številka družine: O Slovencih po svetu. Vse od začetka meseca  se v slovenskih krajih vrstijo večja in manjša srečanja s Slovenci, ki živijo po svetu. V Družni so objavljeni pogovori z njimi v katerih odgovarjajo na vprašanje, kako živijo slovenstvo, ko so daleč stran od matične domovine.