27. nedelja med letom, 8.10.2023, sklep tedna za življe

Godovi: pon.: Abraham in Sara; sr.: Janez XXIII. papež;čet.: Maksimilijan Celjski, škof in muč.;sob.: Kalist I. papež in mučenec; ned.: 28. med letom.

Vse župnije: Pri Fari smo pretekli petek začeli z mladinskimi srečanji. Mladi vabljeni, da se pridružijo srečanjem vsak petek ob 19. uri. Voditelj srečanj je Klemen Kraševec.

Vabljeni na predstavitev knjige, dr. Jožeta Možina, Slovenski razkol, ki bo v kulturnem domu Cerknica, v četrtek, 12. oktobra ob 19. uri. Vstop je prost.

Fara:

Čiščenje in krašenje: Studenec

Sv. Vid:

Maša za pok. Antonijo Lah, 7.dan bo v ponedeljek ob 18. uri. Maša za pok. Milana Nared, 7. dan bo v sredo ob 18. uri.

V petek, 20. oktobra bo na Ljubljanskih Žalah maša za pok. Antonom Strletom. Če bo dovolj prijav, bo tja organiziran avtobusni prevoz. Prijavite se pri meni čim prej, ali vsaj do vključno prihodnje nedelje.

Čiščenje in krašenje: Sv. Vid

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Lovranovo, Zales, Rožanče

Nova številka družine: P. Silvo Šinkovec o tem kako teorija spola izkorišča negotovost  v adolescenci. To krhko obdobje razvoja mladostnikov izkoriščajo plenilci mladih, da jih zasužnjijo v svoje kolesje pohabe. To je nasilje nad mladimi. O tem, kaj je naravno in kaj je prav, moramo imeti svoja stališče in ga jasno izražati. To ja naša pravica in dolžnost.