28. nedelja med letom, 15.10.2023

Godovi: sr. Luka, evangelist,pet.: smrtni dan b.sl. Antona Strleta; sob.: Uršula, dev.; ned.: 29. nedelja med letom – misijonska nedelja, nabirka bo za misijone!

Vse župnije: Zaradi moje odsotnosti v tem tednu ne bo verouka. Otroci pa naj zato toliko bolj vestno naredijo veroučne naloge. (Samo Sv. Vid: skupina birmancev naj v petek namesto k verouku pride k sveti maši, ki se bo začela kot se običajno začne verouk torej ob 16.15.)

Skavtska skupina iz Loške doline vabi osnovnošolce in tudi starejše v svoje vrste. Začenjajo novo skavtsko leto in vabijo na uvodno srečanje, ki bo to soboto, 21.10.  ob 10. uri pri Šrangi v Loški dolini. Za več informacij lahko kontaktirate kakšnega od skavtov – en kontakt je tudi zadaj na plakatu. Posebej ste k skavtom vabljeni birmanci, kar se bo štelo kot del priprave na birmo. (Mladi iz župnije Sv. Vida pa se lahko priključite skavtom v Cerknici. Več informacij dobite pri verouku.)

Fara: Maša za žive in pok. Bločane bo jutri ob 8.30 v Velikih Blokah.

Oklic!

Čiščenje in krašenje: Runarsko

Sv. Vid:

V petek, 20.10. bomo obhajali okroglo, 20. obletnico smrti b.sl. Antona Strleta. Ob 16.15 uri maša za njegovo beatifikacijo. Pred mašo ste vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim. Začetek molitve za beatifikacijo bo ob 15. uri. Vabljeni pa smo tudi na Ljubljanske Žale, kjer bo prav tako maša  za Antona Strleta ob 19. uri in potem še molitev na njegovem grobu. Do danes zvečer še zbiram prijave za avtobusni prevoz na Žale. Zaenkrat še ni dovolj prijav, da bi lahko šli z avtobusom.

Včeraj smo se s krščanskim pogrebom poslovili od Danijele Tekavec iz Tavželj. Maša ob 7. dnevu bo v četrtek ob 16.30 uri.

Čiščenje in krašenje: Sv. Vid

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Polšeče, Zavrh

Nova številka družine: O pohodu za življenje, ki je prejšnjo soboto potekal v Ljubljani. Nekateri imajo zagovarjanje svetosti življenja od spočetja do naravne smrti za sovražni govori in nasilje. Organizatorka dogodka pa pove, da je namen shoda, da pomagajo mamam v stiski, da bodo nekega dne zaradi naših sporočil izbrale življenje za svojega otroka in rešile svojo vest in dušo pred travmo in trpljenjem.