31. nedelja med letom, 5.11.2023, zahvalna nedelja.

Godovi: čet.: Posvetitev lateranske bazilike, praznik; pet.: Leon Veliki, papež in c. uč.; sob.: Sveti Martin, škof; ned.: 32. med letom, svetovni dan ubogih.

Vse župnije:  Po tednu šolskih in veroučnih počitnic v ponedeljek nadaljujemo z veroukom. Učenci naj imajo seboj liturgične zvezke.

Če poznate koga-odraslega človeka, ki bi želel prejeti zakramente uvajanja v krščanstvo: krst, obhajilo in birmo ga lahko povabite na katehumenat. Uvodno srečanje bomo imeli v soboto, 18. novembra  ob 10. uri v župnišču pri Fari.

Fara: V soboto bomo šli nabirat mah za jaslice. Ekipa je že sestavljena, če pa še kdo želi pomagati je seveda dobrodošel. Dobimo se v soboto ob 9-ih pri župnišču.

Čiščenje in krašenje: Volčje

Sv. Vid: V soboto bodo šli mladi in prihodnji birmanci po mah za jaslice. Dobite se ….

Čiščenje in krašenje: Otave

Sv. Trojica: Maša ob 7. dnevu za pok. Damijano Kraševec bo v pon. ob 16.30 uri.

Čiščenje in krašenje: Andrejčje, Gradiško, Štorovo

 Nova številka Družine: Ob zahvalni nedelji pišejo o mladih gospodarjih na kmetijah starih do 35 let, ki jih je pri nas v Sloveniji le 4,6 odstotka, kar je pod povprečjem EU, ki znaša 6 odstotkov. Predstavljajo zgodbe mladih prevzemnikov, ki povedo, zakaj se mladi ob vseh tegobah, ki jih prinaša »proizvodnja pod milim nebom« danes odločajo za delo na kmetiji.

Hvala za vašo pozornost ob današnji zahvalni nedelji, da ste poskrbeli za to lepo navado, da se postavijo pridelki iz vrtov in njiv pred oltar.

Hvala tudi vsem zakonskim jubilantom, ki ste se odzvali na povabilo in prišli v cerkev, da smo lahko skupaj počastili vaš skupni jubilej.