29. nedelja med letom, 22.10.2023, misijonska nedelja – današnja nabirka je namenjena za misijone.

Godovi: pon. Janez Kapistran, duh.; sob.: Simon in Juda Tadej, apostola; ned.: 30. nedelja med letom – žegnanjska nedelja; vrnitev na sončni čas (eno uro nazaj)

Vse župnije: V nastajanju je nova svetopisemska skupina. Kdor bi se želel poglobiti v to knjigo vseh knjig je vabljen v sredo ob 18. uri v župnišče pri Fari.

Na Gori bo v ponedeljek, na dan smrti Božje služabnice Magdalene Gornik, ob 17. uri romarska sv. maša, ob 15.50 uri sveta ura.

Seja ŽPS vseh treh župnij bo v sredo, 25.10. ob 19. uri pri Sv. Trojici.

Srečanja za mlade, srednješolce in starejše potekajo vsak petek zvečer v župnišču pri Fari. Druženja ob pogovoru na različne teme se začenjajo ob 19. uri. Mladi ste in so vabljeni!

Da bi okrepil molitev za mir, je papež 27. oktober razglasil za svetovni dan posta in molitve za mir. »Vabim vse brate in sestre različnih krščanskih veroizpovedi, pripadnike drugih religij in vse, ki jim je mar za mir na svetu, da se po svoji presoji pridružijo in sodelujejo pri molitvi za mir,« je dejal Frančišek. Torej smo povabljeni, da v petek namenimo nekaj časa molitvi za mir in postu v ta namen.

Fara: Sedaj po maši bo sveti krst prejel Anej Milavec iz Nove vasi 59.

V četrtek po maši ste vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim.

Čiščenje in krašenje: Ravne

Sv. Vid: V četrtek je umrla Ana Štritof iz Cajnarjev 1. Pogreb s sveto mašo bo jutri (v ponedeljek) ob 15. uri pri Sv. Juriju v Cajnarjih.

Čiščenje in krašenje: Sv. Vid

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Slugovo, Malni

Nova številka družine: Razmišljanje o poplavi čarobnega, magičnega, strašljivega in podobnih stvareh s katerimi se predvsem otroci in mladi srečujejo v oktobru in novembru. Zakaj zlo tako privlači in kako prepoznavati kdaj gre za nevarne in okultne sfere. Vemo, da Sveto Pismo o magiji govori kot o gnusobi, o nečem kar je povsem nezdružljivo z vero v enega Boga. Magija, vedeževanje, čaranje, zaklinjanje, povpraševanje duha umrlih, vse to so vstopna mesta za delovanje hudega duha. To nam mora biti jasno. Starši tudi odgovarjajo, kako se sami soočajo z zanimanjem svojih otrok po knjigah risankah ali filmih s temi vsebinami.