34. nedelja med letom, 26.11.2023, nedelja Kristusa Kralja, začetek tedna Karitas

Godovi: Pon.: Virgil in Modest, šk., apostola Koroške; čet.: Andrej, apostol (zavetnik cerkve v Otavah) praz.; ned.: 1. adventna nedelja, nedelja Karitas. Nabirka bo za programe pomoči ljudem v stiski pri slovenski Karitas.

F,T: Tudi letos na Bloke prihaja Sv. Miklavž. Obiskal nas bo v soboto, 2. 12., ob ¸16.30 uri, pri Fari. Otroci do vključno 4. razreda in starši lepo vabljeni najprej na igrico, nato bomo skupaj poklicali Sv. Miklavža. (Za vsakega pridnega otroka bo imel manjše darilce. Animatorji se že veselimo obiska Miklavža. Do takrat pa otroci bodite pridni, saj veste: »Miklavž že gleda.« Prijavnice dobite v cerkvi pod korom, pri verouku in na spletni strani župnije Bloke. Lahko jih oddate gospodu župniku ali v zato namenjene škatle v cerkvi pod korom.)

Vse fare:

V nedeljo, oz. bolj natančno v soboto s prvimi večernicami 1. adventne nedelje vstopamo v adventni čas. To je čas, da se tudi navznoter, tudi z dobrodelnostjo pripravimo na veselo praznovanje Jezusovega rojstva. Pri maši bo blagoslov adventnih venčkov.

Otroci bodo pri verouku dobili adventne koledarje.

Ponovno vas vabim na slavilni večer, ki bo potekal bo v soboto, 9. 12 od 19. ure dalje in sicer v Grahovem v šolski telovadnici. Slavljenje bo vodila skupina duhovno ritmične glasbe Svetnik, gost pa bo kapucinski br. Luka Modic. Vabljeni torej 9. 12. v Grahovo na slavilni večer. (Če hočete vedeti, kaj bomo počeli v večnosti, v nebesih, potem pridite na slavilni večer. V nebesih namreč ne bo več svetih maš, bomo pa večno slavili Boga)

Fara:

V četrtek po maši vabljeni k češčenju Najsvetejšega zakramenta. Molitev bo v kapeli.

Čiščenje in krašenje: Glina

Sv. Vid: Adventne delavnice. Vsi veroučenci ste vabljeni v soboto, 2.12. na adventne delavnice. Potekale bodo v župnišču med 9. in 10. uro dopoldan. Adventni venčki bodo v nedeljo na voljo v cerkvi pod korom.

V nedeljo bo med nas prišel sveti Miklavž. Z njim se bomo srečali ob 16. uri tukaj v župnijski cerkvi.

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Jeršanovo-Hribarjevo

Nova številka družine: O negotovih razmerah v Savinjski dolini. Med ljudmi, ki so bili prizadeti v poplavah sta prisotni velika žalost in nenehna travma. O odprtem pismu 50ih ravnateljev osnovnih šol, ki so ga poslali trem ministrstvom.