1. postna nedelja, 18.2.2024

Godovi: tor.: Frančišek in Jacinta, fatimska vidca; čet.: sedež apostola Petra, praznik, pet.: dan smrti Božje služabnice Magdalene Gornik; sob. Matija, apostol; kvatrna sobota; nedelja: 2. postna nedelja.

Vse fare: Ta teden imajo otroci počitnice, zato tudi verouka ne bo. Otroci naj med počitnicami naredijo manjkajoče domače naloge!

Vsako postno nedeljo ste vabljeni na pobožnost molitve križevega pota. Danes bomo križev pot premišljevali v župnijski cerkvi na Blokah. Začeli bomo ob 14. uri. Naj nam ne bo škoda darovati nekaj časa, saj nas bo Gospod po molitvi duhovno okrepil, dal notranje tolažbe in moči za soočanje s svojim trpljenjem.

Križev pot bomo molili tudi pri Sv. Vidu vsak petek, pol ure pred mašo.

Pri Sv. Trojici pa bo križev pot v torek po maši.

Seja ŽPS-jev treh župnij bo v soboto ob 18ih pri Sv. Trojici. Maša bo zato že ob 17.15.

V petek, 23. februarja bomo obhajali obletnico smrti Božje služabnice Magdalene Gornik v župnijski cerkvi v Sodražici. Ob 15.15 bo molitev križevega pota za njeno beatifikacijo. Ob 16. uri bo daroval sv. mašo nadškof msgr. Stanislav Zore, postulator msgr. Franci Petrič pa bo nato predstavil potek postopka. Po maši pa bo tudi še v cerkvi premierna uprizoritev filma z naslovom Okronana o njenem življenju, ki ga je pripravil filmski studio Siposh.

Lepo vabljeni! Franci

Pastoralna služba Nadškofije Ljubljana pa vabi vse pastoralne sodelavce naše župnije na izobraževalno srečanje, ki bo 2. marca 2024 od 9. do 13. ure v zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Naslov srečanja je Moje poslanstvo v župniji.

Pripravljajo krajše predavanje, nato pa dveurno praktično delavnico. Za delavnico si izberite svoje področje pastorale, na katerem deljujete: pevci, kateheti, zakristani, izredni delivci obhajila, gospodarski svet, ključarji, mežnarji, bralci, krasilke, Karitas in Young Caritas.

Delavnice bodo vodili strokovno usposobljeni voditelji, na plakatu na oglasni deski si lahko ogledate seznam voditeljev. Po srečanju je brezplačno kosilo. Obvezne so prijave do srede, 28. 2. do 10. ure na email: urad.za.laike.lj@rkc.si ali QR kodo, ki jo najdete na plakatu, ali najlažje preko spletnega obrazca, ki jo najdete na tej povezavi. Če ne utegnete na termin, ki je planiran ste vablejni na preostalega (16.3.)

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani https://portal.pridi.com/

Fara, Trojica: V nedeljo bo po maši pri Fari prvo srečanje za tiste starše tretjega razreda, ki želijo, da gre otrok letos k prvemu svetemu obhajilu.

Fara:

Še vedno velja povabilo k molitvi pred Jezusom vsak četrtek po maši. Molitev poteka v kapeli.

Čiščenje in krašenje: Velike Bloke 41…

Sv. Vid:

Čiščenje in krašenje: Štrukljeva vas

Sv. Trojica: Sedaj po maši bosta zakrament svetega krsta prejela bratca Erazem in Ažbe Anzeljc iz Gline. Družino priporočam v molitev.

Čiščenje in krašenje: Ulaka, Sleme

Nova številka družine: Z jezuitom p. Janezom Poljanškom o zdravem odnosu do skušnjav in krmarjenju skozi vseživljenjski duhovni boj. Pravi: »Dobro je, da nismo preveč pozorni na hudega duha, ampak bolj na to, da smo z Gospodom. Ko sem npr. v svoji sobi, skušnjavec prisluškuje pri vratih, če sliši, da se pogovarjam, klepetam z nekom, recimo z Bogom, se ustraši in odide. Če pa sliši, da je tišina, da sem sam, bo vstopil. Muha ne pade v vročo vodo. Muha pride, ko je  voda že mlačna. Se pravi, kadar sem v nenehni bližini z Bogom, ni prostora za skušnjavca.«

(Moj dodatek: Kdor se trudi hoditi za Kristusom, ta občuti duhovni boj in skušnjave. Če tega ne čutimo, se verjetno ravno ne trudimo slediti Kristusu v vsakdanjem življenju. Post je priložnost, da stopimo na to pot duhovnega boja.)