3. postna nedelja, 3.3.2024

Godovi: čet.: Perpetua in Felicita, muč.; nedelja: 4. postna nedelja – laetare.

Vse fare:

Danes popoldan bo ob 14. uri v župnijski cerkvi pri Sv. Vidu molitev križevega pota.

V sredo imamo dekanijski duhovniki v Begunjah konferenco. Začnemo z molitvijo rožnega venca in sveto mašo ob 9. uri. Dobrodošel vsak, ki bo prišel.

Prihodnji teden bo križev pot v nedeljo ob treh! popoldan na Gori pri Sodražici. Če bo lepo vreme bo molitev potekala zunaj po postajah križevega pota.

Prihodnji konec tedna se z animatorji in birmanci odpravljamo na duhovni vikend, ki bo na Kureščku potekal od petka do nedelje. Priporočamo se v molitev.

Fara: Sedaj po maši bomo s svetim krstom v občestvo Cerkve in v župnijsko občestvo sprejeli Aleksa Hribarja iz Raven na Blokah.

Čiščenje in krašenje: Runarsko

V četrtek po maši bomo zopet molili pred Najsvetejšim. Vabljeni, da se pridružite!

Sv. Vid: Vsak petek pol ure pred sveto mašo molimo križev pot. Vabljeni, da se molitvi pridružite v večjem številu.

Verouk za vse skupine v petek odpade.

Čiščenje in krašenje: Sv. Vid

Sv. Trojica: Danes je bila maša za duhovne poklice. V torek ste vabljeni k maši v čast Svetemu Duhu in po maši k molitvi in premišljevanju križevega pota. Oboje poteka v kapeli.

Čiščenje in krašenje: Bočkovo, Lepi Vrh

Nova številka družine: O voditeljici projekta dokumentarnega filma o Magdaleni Gornik, Elzi Rebol. Govori o tem, kako se je srečala z izzivom posneti film o mistikinji, da bo sprejemljiv za sodobnega človeka. Film si bomo lahko ogledali  v sredo, 20. marca v župnijski cerkvi pri Fari.

V novi družini je objavljeno tudi navdihujoče pričevanje Carlos-a Palma-e, ki s kartonasto kocko kulturo nasilja spreminja v kulturo miru in spoštovanja. S svojim delom za mir, ki ga je začel v neki šoli za palestinske otroke v Jeruzalemu in ga pozneje razvil v šoli k Kairu danes žanje velike uspehe.

Zadaj je na voljo nov izvod tiskanih oznanil.