4. postna nedelja, laetare (veseli se), 10.3.2024

Godovi: sr.: 11. obletnica izvolitve papeža Frančiška;sob.: smrtni dan B. sl. Danijela Halasa; nedelja: 5. postna, tiha nedelja. Tudi papeška nedelja. Popoldan bo križev pot k sv. Urhu.

Vse fare: Danes so naši pripravniki na birmo na Kureščku, kjer imajo od petka duhovne vaje. Izkušnja duhovnih vaj je lahko neprecenljiv način, da jih Sveti Duh navdihne in prebudi v njih željo po poglobitvi verskega življenja. Priporočam jih v molitev!

Pobožnost križevega bo danes popoldan: ob 15. uri bo v cerkvi Marije Snežne na Gori pri Sodražici. Napovedan je dež, zato bo pobožnost potekala v cerkvi.

Oljčne vejice bodo na voljo naslednjo nedeljo. Darovi zanje bodo namenjeni za obnovo istrskih cerkva.

Fara: V četrtek molimo pred Najsvetejšim zakramentom, Jezusom navzočim v sveti hostiji. Molitev poteka po maši v kapeli. Prejšnji teden je bilo 14 molivcev. Vabljeni še ostali, pomnožimo molitev za spreobrnjenje vseh krščanskih ljudi, da bi svojo vero začeli živeti bolj resno!

Čiščenje in krašenje: Ravne

Sv. Vid: V petek pol ure pred mašo molimo križev pot. Vabljeni ste, da pridete v večjem številu!

Čiščenje in krašenje: Sv. Vid

Sv. Trojica: V torek po maši molimo križev pot. Vabljeni, da se ga udeležite v čim večjem številu!

Čiščenje in krašenje: Hiteno, Mramorovo, Sv. Trojica

Nova številka družine: O tem, da je papež Frančišek izrazil odločno nasprotovanje teoriji spola. V nagovoru udeležencem mednarodnega simpozija jo je označil kot »najhujšo nevarnost našega časa« saj izničuje vse razlike, ki tvorijo človeštvo. Izbrisati vse razlike med moškimi in ženskami pomeni izbrisati človeškost. Udeležencem srečanja je v branje priporočil roman Gospodar sveta, ki ga je leta 1907 napisal katoliški duhovnik Robert Hugh Benson. »Roman je preroški, saj govori o brisanju vseh razlik«, je dejal Frančišek. Roman je preveden tudi v slovenščino in če koga zanima se ga lahko sposodi v župnišču pri Fari.