9. nedelja med letom, 2.6.2024, zunanja slovesnost praznika Svetega rešnjega Telesa in Krvi.

Godovi: pet.: Srce Jezusovo, slovesni praznik; sob.: Marijino Brezmadežno srce; ned.: 10. nedelja med letom, god: sv. Primož in Felicijan, mučenca – zavetnika cerkve v Osredku – žegnanje.

Vse fare: Jutri in v torek me ne bo doma. Zato ta dva dneva tudi ne bo svetih maš. Z duhovniki naše dekanije gremo na romanje in izlet po Madžarski. V sredo bom najprej po jutranji maši obiskoval bolne in ostarele po domovih, potem pa bo poljska maša v Otavah in pri Sv. Trojici, kot je zapisano v novih oznanilih. Prosim, da pripravite vodo za blagoslov, s katero blagoslavljate svoje domove, njive, travnike, polja… za blagoslov in varstvo pred naravnimi ujmami.

V četrtek gremo na romanje v Medžugorje, maše bo doma imel g. Simon Onušič. V nedeljo bo ob 10. uri žegnanje v Osredku. Po maši pri Fari bo še sveti krst.

Fara: Umrla je Marjeta Paternost, živela je v Ljubljani. Pogreb bo v sredo ob 16. uri. V mrliški vežici pa bo žara od 14. ure.

Čiščenje in krašenje: Metulje

Sv. Vid:

Čiščenje in krašenje: Osredek

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Polšeče, Zavrh

Nova številka družine: O aktualni temi pred referendumom, Evtanaziji. O tem zakaj je tvegana in škodljiva. Kakšne težke in nepredviden posledice prinese pa lahko vidimo na primeru držav, ki so jo sprejele. V nedeljo bom glasoval proti evtanaziji in proti marihuani in mislim, da je to tudi edina in prava izbira za vsakega kristjana.

Več o tem si lahko preberete tudi v novih tiskanih oznanilih, ki so na voljo.