10. nedelja med letom, 9.6.2024, god mučencev sv. Primoža in Felicijana, žegnanje v Osredku v župniji Sv. Vid.

Godovi: tor.: Barnaba, apostol; čet.: Anton Padovanski, c. učitelj; sob.: Vid, mučenec; ned.: 11. med letom, župnijsko žegnanje v župnijski cerkvi  Sv. Vida in žegnanje v Metuljah.

Vse fare:

Poljske maše bodo po urniku, kot je objavljeno v oznanilih. Pripravite vodo in sol. Vabim vas, k čim številnejši udeležbi poljskih maš.

Fara: Danes bo ob 11.30 uri v župnijski cerkvi sveti krst prejela Petra Knavs iz Runarskega 6a.

Poljska maša za Metulje bo v četrtek ob 18.00 uri.

Maša ob 7. dnevu za pokojno Uršulo Pintar iz Topola bo v soboto ob 17. uri tukaj pri Fari.

V nedeljo bo zaradi župnijskega žegnanja pri Sv. Vidu in v Metuljah v župnijski cerkvi maša že ob 8.00!

Žegnanjska maša v Metuljah: nedelja ob 10.00. Prosim za pripravo cerkve in pogostitve po maši.

Čiščenje in krašenje: Nova vas 1-20

Sv. Vid:

Pred nami je god našega farnega zavetnika sv. Vida. V soboto, na dan Sv. Vida bo maša ob 19.00. Eno uro pred mašo pa ste vabljeni k molitvi pred izpostavljenim Najsvetejšim zakramentom.

V nedeljo bo žegnanjska sveta maša ob 10. uri. Začeli bomo z molitvijo litanij Srca Jezusovega pred izpostavljenim Najsvetejšim zakramentom, na koncu sv. Maše bomo zapeli zahvalno pesem. Pokažimo svojo pripadnost župniji in Bogu in pridimo v čim večjem številu.

Čiščenje in krašenje: Osredek

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Slugovo, Malni

Nova številka družine: O praznovanju 1500 letnice koprske škofije. Prvi škof v Kopru je bil sv. Nazarij. V škofa je bil posvečen leta 524. Ob tej priložnosti se bo v Kopru v tem mesecu zvrstilo nekaj dogodkov, ki so tudi objavljeni v novi Družini.

Animatorji vabimo na oratorijski dan, ki bo v soboto, 22. 6., pri Fari. Trajal bo od 14.00 pa do 18.00. Ne bo čisto navaden oratorijski dan, ampak bo obarvan s športnimi igrami⚽🏀🏐. Vabljeni vsi otroci od vključno 1. do 8. razreda. Prijavite se do 16. 6. preko maila oratorijbtv@gmail.com, ali pa na telefonski številki 070 278 959 (Manca). Animatorji se že veselimo 😃🤩.