16. nedelja med letom, 23.7.2023 – Krištofova nedelja,  ob 8. uri žegnanjska maša pri Sv. Jakobu v Štrukljevi vasi.

Godovi: pon.: Krištof, muč.; tor.: Jakob starejši, apostol; sr.: Joahim in Ana; čet.: Sv. Gorazd, Kliment in drugi učenci sv. Cirila in Metoda; sob.: Marta, Marija, Lazar sp. osebe; ned.: 17. nedelja med letom

Vse fare:

Sedaj po maši bo še blagoslov vozil. Dar za Mivo lahko oddate zadaj v nabiralnik. Vzemite si nalepke, ki jih lahko nalepite na svoja prevozna sredstva.

Prijave za oratorij zbiramo še do 6. avgusta. Prijavnice so na zadaj na mizici.

Župnija Bloke in Sveta Trojica vabita na koncert pot Krpanovo lipo. (glej spodaj) Prisluhnili bomo svetovno znanemu pevcu sakralne in klasične glasbe iz Argentine Luku Debevcu Mayer-ju. Koncert bo pri Sv. Urhu na Blokah, to je v bližini vasi Zavrh in Polšeče. Začne se v soboto, 29. julija ob 20. uri. V primeru slabega vremena bo koncert v nedeljo, 30. julija. Vstop bo prost. Lahko pa boste darovali za obnovo oltarjev v cerkvi sv. Urha. Vabljeni!

Fara:

V tem tednu me ne bo doma, zato med tednom tudi ne bo svetih maš.

Čiščenje in krašenje: Nemška vas

Sv. Vid:

Maša za pokojno Milko Doles bo v četrtek ob 19 -ih v cerkvi sv. Vida.

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Sv. Trojica: 

V tem tednu me od ponedeljka do četrtka zvečer ne bo doma, zato tudi tukaj v torek ne bo svete maše.

Čiščenje in krašenje: Bočkovo, Lepi vrh

Nova številka družine: v komentarju Alenke Höfferle Felc piše o zakonu o končanju življenja, ki ga je te dni v Državni zbor vložilo združenje Srebrna nit. Med drugim zapiše: »Koliko truda strokovnjakov je bilo vloženega v programe za preprečevanje samomora! In trud se je obrestoval. Zdaj pa pride skupina, ki ponudi samomor kot rešitev…« Sicer je o tej temi prejšnjo sredo na dan rojstva b. sl . Magdalene Gornik govoril tudi nadškof Stanislav Zore: mi nikoli ne bi imeli Magdalene Gornik, če bi nekdo odločil, da je njeno trpljenje nekoristno in da ni vredno, da živi. Sama ne bi doživela  milosti mističnih doživetij, ne bi bilo spodbude in zgleda k svetemu življenju in nenazadnje ne bi bilo tolikih uslišanj na njeno priprošnjo.