22. nedelja med letom, angelska, 3.9.2023, žegnanje na Volčjem, blagoslov šolskih torb

Godovi: tor.: Mati Terezija, redovnica; pet.: Rojstvo Device Marije, mali šmaren praznik; ned.: 23. med letom. Ob 10-ih bo žegnanje na Runarskem.

Vse fare: V sredo bo v župnijski cerkvi sv. Mihaela pri Fari srečanje dekanijskih duhovnikov. Ob 9.00 bo molitev rožnega venca ob 9.30 pa sveta maša. Vabljeni!

V petek bomo obhajali praznik Rojstva Device Marije – mali šmaren. Vabljeni ste, da se udeležite ene od sv. maš. Razpored je v novih tiskanih oznanilih.

V soboto bo na Brezjah škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice. Ob 9h bo začetek molitvene ure, ob 10h pa sveta maša. Vabljeni ste, da se molitve in maše udeležite, vendar organiziranega avtobusnega prevoza ne bo.

Fara:

Vpisovanje k verouku bo v ponedeljek in torek med 16. in 18. uro. Vpisovali bomo v župnijski učilnici pri Fari. Veroučenci naj prinesejo spričevala.

Čiščenje in krašenje: Nova vas 41-65

Sv. Vid:

Vpisovanje k verouku bo potekalo v četrtek med 15. in 18. uro. Veroučenci naj prinesejo spričevala.

Maša ob 7. dnevu za pokojno Jožefo Rupar bo v četrtek, 7.9. ob 19. uri.

Delavna akcija, razrez, cepljenje in spravilo drv bo v soboto z začetkom ob 9.uri. S seboj pripeljite potrebna orodja. Za malico bo poskrbljeno.

Čiščenje in krašenje: Štrukljeva vas

Sv. Trojica:

Vpisovanje k verouku bo v ponedeljek in torek med 16. in 18. uro. Vpisovali bomo v župnijski učilnici pri Fari. Veroučenci naj prinesejo spričevala.

Čiščenje in krašenje: Ulaka, Sleme

Nova številka družine: Pogovor z generalnim tajnikom slovenske Karitas Petrom Tomažičem o škodi in stiskah po poplavah.

Zadaj so na voljo tudi mesečna oznanila. Zaradi mihaelovega sejma, ki bo v nedeljo  17.9., nedeljska maša pri Fari ne bo ob 10. uri kot je zapisano v oznanilih, ampak že ob 9.uri. Pri mašah tudi ne bo podelitve zakramenta bolniškega maziljenja. To bomo prestavil na nedeljo, 8. 10.

V oznanilih je tudi vabilo na romanje, ki bo v soboto, 30. septembra. Prijavite se čimprej na mojo (župnikovo) telefonsko številko.